Nybegynner: Hva er DLP-teknologi og DMD-chip?

- Dec 06, 2018-

Når du kjøper en projektor, vil du ofte se skjermteknologikolonnen i projektorens spesifikasjonsark som sier "DLP-teknologi" eller "DMD-chip". Hva mener de?


Først av alt er "DLP" en av de nåværende mainstream projeksjonsteknologiene, og en annen mainstream projeksjonsteknologi er 3LCD-teknologi. I dag opptar DLP-projektorer og 3LCD-projektorer mer enn 90% av markedsandelen i projektorer solgt over hele verden. For eksempel domineres flatskjerm-TV-markedet av LCD-TV og plasma-TV.

DLP TI


Nybegynner: Hva er DLP-teknologi og DMD-chip?


DLP-logoen på prosjektorkroppen indikerer at dette er en DLP-projektor

DLP projector


Bokstavelig talt er "DLP" forkortelsen for "Digital Light Procession", som er digital lysbehandling, noe som betyr at teknologien først digitalt behandler bildesignalet og deretter prosjekterer lyset.

Så hva er "DMD"? "DMD" er en forkortelse av "Digital Micromirror Device", som kalles "Digital Micromirror Chip" på kinesisk. Det er en digital mikromirror komponent utviklet av TI (Texas Instruments, USA). DLP-teknologien krever bruk av DMD som den primære kritiske behandlingskomponenten for å implementere digital optisk behandling.


DLP-projektorer bruker forskjellige DMD-brikker for ulike projeksjonsprogrammer

TI DLC display technology


Som en av de mest populære projeksjonsteknologiene som er tilgjengelige i dag, er DLP-teknologien en full digital visningsteknologi for pålitelighet, noe som gir best bildekvalitet for et bredt spekter av produkter, inkludert forbruker-, kommersielle, hjemme- og profesjonelle projektorer og digitale kinoprosjektorer (DLP Cinema ). ). I dag har over 50 av verdens fremste projeksjons- og skjermprodusenter lansert DLP-baserte produkter.

● DLP pico projektor

DLP pico projector

DLP-mikrochipet bruker samme teknologi som den digitale kinoen, men krympet sin størrelse til rosinens størrelse har bidratt til DLPs store suksess innen mikroprojeksjon. Med sin mikroprojeksjonsteknologi hjelper DLP sine hovedpartnere å legge inn små DLP-mikroprojeksjonsbrikker i håndholdte enheter, notebook-tilbehør, leker og smarttelefoner, slik at muligheten for visning i alle situasjoner.


● DLP kommersielle, hjemme og pedagogiske projektorer

DLP MINI PROJECTOR

DLP-teknologi har blitt standarden for en rekke innovative projektorer på markedet, med en unik formfaktor, lettvektsstørrelse, høy lysstyrkeprojeksjon og rimelig pris. Alle DLP frontprojeksjonsprojektorer gir enestående bildekvalitet og uovertruffen bilsikkerhet. DLP introduserte verdens første lampløse LED hjemmekino projektor og den første 3D-projektoren. 3D-og LED-funksjonene til dataprojektoren blir introdusert i klasserom og konferanserom for å forbedre den interaktive læringsopplevelsen.


● DLP-teater DLP Projector

Med støtte fra Hollywood-regissører, filmskapere og filmfirmaer, fra den første filmen til digital projeksjonsteknologi, til realiseringen av 3D med en enkelt projeksjonsløsning, har DLP-teater ført utviklingsutviklingen av filmavspillingsteknologi. DLP er kjent for å gi enestående bildekvalitet, inkludert muligheten til å belyse lysstyrken på den største auditoriet, fullstendig kompatibel med DCI-standarder og ultrahøy kontrast. I tillegg kan DLP vesentlig redusere interferens (for eksempel spøkelse) og tekniske problemer som andre konkurrentteknologier ikke kan løse. I august 2010 annonserte DLP lanseringen av DLP Cinema 4K-chipforbedringen, som vil skape verdens lyseste og mest effektive digitale projektor.